—-og plutselig var våren her!!!

-Sist jeg var på siden, hadde vi akedag og masse snø!

Det viste seg å være riktig valg av dag og ble den siste, men supre muligheten til å kose seg med skikkelig akeføre. Bålet brant lystig og de ellers så like pølsene skiftet både form og farge etter en tur på «pinne». Men ingenting er som svidde pølser når sola varmer, folk koser seg og alt er bare hygge!

– Vi trodde akebakken skulle være brukbar flere helger, men som troll ut av eske kom varmen. Det ble «bikinivær» og grønt på trærne, trekkfugler ankom og den raskeste snøtining jeg har opplevd.

– Mens vi ventet på at snøen skulle forsvinne, klemte vi til med en hyggelig vinkveld! God stemning, som forventet! Ingen bilder å vise til, men det skyldes bare at ingen hadde med kamera………..

 -Plutselig sto vårens oppgaver i kø – og vi er i gang med mangt og mye.

-Avhengige av litt hjelp av andre, er vi på god vei til å få i stand to fine sykegårder like ved stallen. Det blir også en fin sitteplass like ved der våre store langbord får plass.

– Det midlertidige gjerdet langs veien er snart ferdig og vi ser fram til en ny solperiode så beisen kan komme på.

– Ridebanegjerdet er «nyfrisert».  Alle oppstikkende stolpetopper er nå historie. Etter vasking og to lag hvit maling –  ser det ganske så fint ut! Så fint ble det, at en rytter på stallen omgående løp og kjøpte nye bokstaver som er kommet på plass!  Allerede har en heste-eier sponset med mye fint hindermateriell + en en feiemaskin til stallen. Utskifting av en del av massen er neste runde på utebanen.

– Det sosiale livet har gode dager – spesielt når sola skinner! En søndag med planlagt løshopping utendørs, ble også et hyggelig utetreff med grill og sponsete pølser og brus, kaffe & te og utsikt til aktiviteten på banen. Noen hester viste ekstra sprangvilje – hoppet videre over sperrebommen og ut av banen! Og vi som trodde det var et dressurtalent (hadde nettopp vært på stevne og hentet seg en 1.plass).

– Det er stemning for å få til et samarbeide om grusing  av luftegårder, og det kan bli fint å få litt bedre underlag der hestene står og tråkker mest og har vann/mat når det er uteforing. Et omfattende prosjekt, men noen har allerede ordnet det – og flere har planer om det samme.

– Beitesesongen nærmer seg, men det tørre været har sinket grasveksten. På en måte greit, for da rekker vi å ordne gjerdene uten å vasse i høyt gras. Elgen er aktiv når det gjelder å lage litt arbeid for oss, den legger ned stolper når den går sine faste vinterruter.

– Det var alt for i dag – ledig ponniplass og hesteplass har vi ! Passer du og hesten din inn hos oss, så tar vi gjerne imot deg!

Vigdis

Én kommentar til “—-og plutselig var våren her!!!”

Det er stengt for kommentarer.