Julesnø

I skrivende øyeblikk faller snøen hvit og vakker, men svært uønsket. Folk og maskiner har ikke latt seg skremme ennå, de holder på. Isolasjonsmatter og presenninger finnes heldigvis. Værgudene truer med minusgrader, det liker vi ikke!!

Siden sist har forandringene fortsatt og fortsatt. Området ligner et landskap på en fremmed klode med topper og krater – nå også med melisdryss på.
Og siden sist har to av de tre «grisehyttene» mellom veien og låven måtte vike plassen for jordmassene. Lagringsplass er et behov, både permanent og midlertidig. Det ble hektisk da hyttene måtte vekk på kort varsel. Tanken om å bevare dem, men på et annet, sted ble lynraskt endret til å rive dem omgående. Og borte ble de.
– Nå er det fylt mange lass jord og leire helt opp mot autovernet. Allikevel vokser haugene rundt omkring. Når stort område senkes med ca. 80 cm, blir det voldsomt med overskuddsmasse. Men en del skal fylles tilbake mot murene og terrenget der kjellerne var skal heves. Det vil kreve tilbake mye av det som nå er lagret som små «fjell» rundt omkring.

– Arbeidsveier for maskinene som skal løfte vegger og tak på plass når bunnen er støpt, er bygget på øst- og vestsiden. De blir delvis fjernet etter bruk for at annen masse skal erstatte grov pukk og stein.
– I Danmark er sannsynligvis produksjonen av veggene våre i gang nå som vindusformen, antall og plassering av vinduene og dørene bestemt. De blir som dere ser på «bildet», med 6 ruter.
– Takfargen har vært et diskusjonstema inntil nylig. Men nå er enigheten om fargen de fleste som kommenterte «gikk for». Det blir svart tak!
Og blir det som vi håper, er det ikke lenge før noe av taket kan bli synlig. Her er det tempo!
Ha et trivelig førjulsstress!

Vigdis

4 kommentarer til «Julesnø»

 1. >Så flott med en oppdatering!! =)Dagene flyr, men jeg tenker på Wærhaug hver dag og lurer på hvordan dere har det oppe der nå. Spennende tid 🙂 Ses neste helg!
  Førjuls -(stressa) – klem fra Aud Kari

 2. >De er jammen meg arbeidsomme! Flott med svart tak – det hadde jeg "stemt" på 🙂
  God, aktiv adventstid til dere.
  Marianne

 3. >Er så glad for at du har startet denne bloggen, Vigdis. Moro å lese og følge med på alt som skjer på gården for tiden. Nå får vi bare krysse fingre og tær for at kong vinter holder seg på god avstand til dere er ferdig med grunnarbeidene ihvertfall:-)

  Silje

 4. >Så koselig å lese og med stor glede at det skjer så mye og såpass raskt! Gleder meg virkelig til neste gang jeg er sørover og håper julesnøen lar vente litt slik at det ikke forsinker arbeidet.

  Stor klem fra Trine

Det er stengt for kommentarer.