Julestrid, kakelinne, byggevær!

HEI, igjen!

Håper dere ikke har det så travelt at dere ikke får lest bloggen!! Vi har jo tross alt tippet over i julemåneden med alt det den fører med seg av stress og hygge.

– Vi fikk bange anelser da termometeret viste kuldegrader og himmelen truet med å slippe snø ned over oss. Utgravde områder skal slett ikke være frosne og fylte med snø! Men været styrer vi ikke – vi fikk litt av det vi ikke ønsket!
Gode råd er dyre i ordets forstand! Masser av gule isolasjonsmatter og store presenninger ble i all hast kjøpt inn. I tillegg hadde vi mange kjemperuller med grå isolasjonsmatter. Det ble dekket oppå, inni og rundt til langt på kvelden. Men vi reddet situasjonen!!
-Neste morgen var det mildvær og arbeidet fortsatte. Det har det gjort siden også, jevnt og trutt.
Men overdekking for natten eller helgen er noe vi må være beredt til helt til alt gulv er ferdig støpt. Derfor graves det ikke mere enn det skal være mulig å kontrollere om værgudene – eller hvem det nå er – finner på å sende oss ski- og skøyteføre.

– Jeg får selvsagt spørsmål om når vi skal åpne stallen. Det synes jeg er hyggelig å få – men vanskelig å svare nøyaktig på.
– Mange detaljer skal på plass når vegger og tak, dører og vinduer er montert. Alle veggene i stallen skal males et par strøk før innredning settes opp. Salrom, oppholdsrom, utstyrsrom, kraftforrom, vaskespilt m.m. skal bygges og innredes og utearealet bearbeides så det trivelig å ferdes der. Selvsagt vil jeg kjøre på så fort det er mulig med alle disse oppgavene. Men det er for alles vedkommende mye triveligere om ting er på plass og i orden når hester og folk kommer.
Da nytter det ikke å ha for mange ugjorte oppdrag parallelt med innflytting.

– Om et par måneder vet jeg veldig mye mere om tidsplanen.
Jeg er ikke lite utålmodig selv med å komme i gang, skal dere vite!!!

-I mellomtiden er det jul- og nyttårshelg, sammenkomster og hygge å se frem til.
Vi står på hele tiden, tidlig og sent, for å serve arbeidsfolkene som holder på for fullt.
Det gror stadig opp nytt ute på byggeplassen, men ikke så mye i høyden ennå. Det er mye som skal utføres av grøfter og graving, pukking, isolering og støping før et bygg kan plasseres oppå.
– Men om ikke lenge er det klart for vegger på østre fløy.

– Jeg takker for hyggelige tilbakemeldinger på mailen min!!
Og til lørdag har vi altså stalljulebord. Tradisjonene skal holdes i hevd, ja!

Vigdis

(Årets juleønske : Fortsatt godt byggevær og god fremdrift!)

5 kommentarer til «Julestrid, kakelinne, byggevær!»

 1. >Vi følger med – ingen fare!! Og krysser fingrene for at snøen holder seg i Valdres i år sånn at dere kan få bygge i fred =) Stor førjulsklem fra Aud Kari

 2. >Vil bare ønske dere en god jul og godt nytt år! Og masse lykke til videre med byggingen!

  Hilsen Randi

 3. >Riktig god jul til deg og familien Vigdis. Spennede år i møte med ny stall og atter igjen mye folk og hester på Wærhaug, og jeg gleder meg så på deres vegne.

  Varme julehilsner fra Tromsø 🙂

 4. >Hei Vigdis. Det er hyggelig å lese bloggen din og godt at det går fremover med byggingen – får håpe kulda gir seg snart så det ikke tar for lang tid før det er godt hestliv på Wærhaug igjen!!. Jeg ønsker dere et GODT NYTT ÅR med masse på den positive siden.
  Hilsen Berit Nyberg (RF)

 5. >Godt nytt år i stua!
  Moro å lese hvodan det går med dere og byggingen! Hvem hadde trudd det skulle bli så kaldt da…brrr får håpe kulden gir seg snart.Ikke alle Finnmarkinger som liker sne og kulde,hehe Lykke til videre,vi tenker masse på dere.
  Klem fra Eirin og Mariel.

Det er stengt for kommentarer.