Oppdatering, kransekakespising, sol og glede!

Oppdatering etterlyses – og det med god grunn!
8. juni var siste melding herfra med forestående «innflytting light» – de siste og nødvendigste forberedelser krevde alle øyeblikk man kunne trylle frem………og innflytting ble det!

De to første hestene ble parkert i paddock så den midlertidige veien for hester inn i stallen ble laget. Den egentlige planen ble i siste øyeblikk endret på grunn av uendelige mengder nedbør og risiko for gjørmegate i stedet for en vei. Min bedre halvdel måtte gi slipp på en hardt tiltrengt pause for å kjøre mere maskin og stein – og vips! så var det altså en vei der.

I løpet av noen få dager var 9 hester på plass, flere fulgte på – og det ble endelig den riktige lukten i bygningen. Med hester og mennesker følger liv og røre – vi var endelig i gang!!!
Jeg følte det både virkelig og uvirkelig at jeg omsider skulle ut å fore hester igjen, men også en utrolig glede! Nå står det 14 hester på boks, en del er på beite, men i løpet av de først dagene i august er det igjen «full pakke»!
Jentene mine jobber som engler – et bra team!!! De har arbeidslyst og står på!

– Vi lever litt provisorisk fortsatt – men vi jobber mot å bli ferdige med de mange små og større prosjektene som ligger i planene.
– I øyeblikket er malingen på salromsgulvet fortsatt våt. Men rommet er bygget og snart skal innredningen på plass. Det skal snart bli litt bedre for våre entusiastiske og tålmodige leietakere når skapene er der.
– Loftet for resten av utstyret er bygget, men trappen mangler foreløpig.
Det er høyt aktivitetsnivå i resten av bygget for å få montert korntørke – ca 20.000 bolter krever sin tid.

– Snekker-teamet reiste i dag – endelig ferie for dem! De har jobbet intenst for å bli ferdige med sine oppgaver.
– Nå er det klart for fliselegger, videre arbeide for elektrikere, og rørleggere og andre involverte. Men først skal de avvikle ferien, så det meste skjer i uke 31/32 når det gjelder
deres innsats. Imens skal vi fortsette med vårt – og det er nok av oppgaver.

– Våre faste trenere har begynt å dukke opp, ekvipasjer er ute og starter – og kommer hjem med store smil og premier!!! Det er en blanding av nye og tidligere leietakere – en ordentlig god blanding er det blitt av så mange og så trivelige folk – og vi vet det kommer flere! Grunnlaget for det gode miljøet er på plass!

Ja -KRANSEKAKA er spist!
Taket kom på – det tok sin tid før den siste platen kunne bli lagt. Men nå har «kransebuska» vært heist til topps og kaken spist. Det var snekkerne som fikk gleden av den da vi bød dem på middag og feiret litt.

-Men det finnes flere kransekaker og flere anledninger til å feire.
Når alle hester og folk er på plass skal vi nok ha en liten fest så alle kan være med.
Og ellers blir det «åpen dag» en gang lenger inn i fremtiden – når kornet er tresket!!
Da arrangerer byggefirmaet en presentasjon av bygget!
Innen den tid har maskinene som skal pynte opp rundt oss, bygge ny gårdsplass og lage veiene også gjort seg ferdige.

– Det kan være en utfordring å bo på en byggeplass -.Vi er i denne tiden blitt godt kjent med de mange hyggelige håndverkerne -og kanskje vil vi savne dem litt når de og brakkene drar for godt!

– Etterhvert kommer det kanskje noen nye bilder på denne bloggen også!!!

Vigdis

Én kommentar til “Oppdatering, kransekakespising, sol og glede!”

Det er stengt for kommentarer.