Stadig forover mot målet!

Og målet er oppstart i juni!

Om ikke alle detaljer i hele bygget er helt ferdige, er satsningen å åpne stallen i juni for første inntak av hester. Tanken er å ta inn hester og folk i to etapper.
Framdriftsplanen tilsier at de skal klare å levere bygget 10 juni. Ved å konsentrere arbeidet mot å være ferdig med stallen først, kan vi sette «stjerne i boka» og åpne for hester 1. juni!

Fredag kommer takstolene og skal settes opp samme dag.

Stillaset for å komme seg opp på det høye taket forventes å komme snart. Monteringen av takplatene tar en drøy uke om ikke det blir sterk vind. Men ellers er det andre oppgaver å gjøre, så de tre blide snekkergutta får ingen pause. De jobber turnus med ti dager i strekk og har fire dager fri.
I øyeblikket er det bindingsverket i midtbygget de holder på med.

Over påske skal topplaget på alle gulv støpes. «B(etong)-gjengen» kommer tilbake og tar seg av det.
Kanskje er alle takene (som blir svarte) på til da?? Det vil jo si at det er klart for et kranselag!!! Jeg skal nok sørge for å ha treet klart!

Sola har gjort underverker – ridebanegjerdet er igjen ganske synlig. Det er også en sølete gårdsplass og en skikkelig haug med byggesøppel etter murerarbeidet. Vi plukker og samler og rydder etterhvert som snøen smelter.Det er arbeid nok å finne en del dager framover……

Søndag 14 mars – i strålende sol, hadde en glad gjeng av store og små samlet seg til bål- og aketreff.
Forarbeidet med oppkjøring av spor og plass til folk gikk ikke uten problemer. Første oppkjøring ble gjort noen uker i forveien pga all den løse snøen. Kulda holdt seg og snøen pakket seg ikke som vi forventet.
Både traktor, fres og lastemaskin ble sittende fast etter tur. Det gjelder ikke å gi seg! Med to store traktorer var det alltid en som ikke satt fast og kunne trekke løs. Under opprydningen etterpå, kjørte undertegnede seg også fast med bil og henger og måtte ha traktorhejlp. Men unntatt snøfreseren som fortsatt står fast i ensom majestet helt for seg selv, er andre kjøretøyer berget ut.

Bål og akebane ble det! Sol fra strålende blå himmel også! En flott dag med blide fjes, svidde pølser og godt humør. Og kjelkene hadde høy hastighet når de suste utfor!

Og til slutt: Takk for alle gode kommentarer – de forteller at dere gleder dere med oss!

Hilsen Vigdis